Merckx, Boonen en De Vlaeminck laten zich uit over slaagkansen van Strive for Five

Merckx, Boonen en De Vlaeminck laten zich uit over slaagkansen van Strive for Five
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat hij een absolute klasbak is, is natuurlijk al vele jaren geweten. Door de 117de editie van Parijs-Roubaix naar zijn hand te zetten, heeft Philippe Gilbert toch nog maar eens de wereld verbaasd. Nu op naar Monument nummer vijf. Dat moet ook nog wel lukken, toch?

"Ik durf nu niet meer zeggen dat Philippe Gilbert zijn vijfde Monument, Milaan-Sanremo, niet meer kan winnen. Met hem weet je nooit, hé. Wie had gedacht dat hij Roubaix nog zou winnen? Niemand. Ik ook niet, geef ik toe. Super, vind ik dat. Hij is debeste klassieke coureur van de laatste dertig jaar", stelt Eddy Merckx in Het Laatste Nieuws.

NIET MEER DE PUNCH VAN WELEER

Ook Tom Boonen gaat er dieper op in. "Dit was nog eens de Gilbert van in zijn absolute hoogdagen. In zijn 'Strive for Five' was ik vorig jaar al één van zijn grote 'believers' voor de Helleklassieker. In het moderne wielrennen kent Gilbert zijn gelijke niet, vind ik. Alleen Milaan-Sanremo rest hem nu nog. Dat wordt moeilijk. Ik sluit het niet helemaal uit, maar de punch heeft hij niet meer."

Roger De Vlaeminck gunde Phil eveneens zijn triomf op de Vélodrome. "Gilbert was gewoon de beste renner van het peloton. Om de beste te zijn zoals Gilbert moet je ook getraind zijn. Dan kan je in de finale op die manier demarreren. Hij is bekwaam om alle vijf Monumenten te winnen. Maar mocht hij 30 jaar zijn, zou dat beter zijn. Hij zal zich toch moeten haasten voor Milaan-Sanremo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties