Philippe Gilbert gaat dieper in op zege: "Explosie van emoties"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Philippe Gilbert beleefde tal van emoties toen hij in Roubaix over de streep reed

Philippe Gilbert gaat dieper in op zege: "Explosie van emoties"
Foto: © photonews

Dat Nils Politt de ideale man was om mee in de vlucht te gaan en nu enkel nog Milaan-Sanremo ontbrak, zei Philippe Gilbert in een eerste reactie na zijn zege in Parijs-Roubaix. Later kon hij er wat dieper op ingaan. Op zijn snelle herstel na zijn ziekte en zijn strijd met Sagan bijvoorbeeld.

Toen meer dan een week geleden een verhaal over een zieke Gilbert opdook, gaven weinigen hem nog kans op een klassieke zege in 2019. Zeker niet toen hij in de Ronde moest afstappen. "De week nadien ben ik vrij snel hersteld. Zo kon ik woensdag al zes uur in de lange cols rond Nice trainen. Ik voelde dat mijn vorm er nog was", zegt Gilbert in Gazet van Antwerpen.

Ik ben tot aan het gaatje gegaan 

Om dan uiteindelijk Parijs-Roubaix te winnen, moest hij wel enorm diep gaan. "Ik ben tot aan het gaatje gegaan, maar met een tegenstander als Peter Sagan heb je ook geen andere keuze. Je ziet nooit aan hem of hij goed of slecht is. Enfin, het is niet voor niets geweest."

Zeg dat wel. Zijn Strive for Five lijkt nu niet eens zo gek meer. "Eén grote gok, maar iedere mens heeft uitdagingen nodig in het leven. Wel, dit was de mijne." In Roubaix moest Gilbert ook zijn sprint nog eens aanspreken. "Normaal kom je hier in Roubaix alleen opgedraaid en weet je ook dat je de winnaar wordt."

Gilbert beschikte niet over die luxe, Met Politt, in eerdere sprints in groepjes dit voorjaar niet van de traagste, was Gilbert nog niet op voorhand zegezeker. "Nu wist ik het zelfs nog niet op 100 meter van de streep. Als je dan de snelste bent, zorgt dat voor een explosie van emoties."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties