Podiumplaats wakkert het geloof aan bij Yves Lampaert
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Yves Lampaert gelooft dat hij ooit Parijs-Roubaix kan winnen

Podiumplaats wakkert het geloof aan bij Yves Lampaert
Foto: © photonews

Yves Lampaert zal het voorjaar zonder overwinning afsluiten. Toch was Parijs-Roubaix voor de Belgisch kampioen een ferme opsteker, met die derde plaats aan het eind. Het sterkt bij Lampaert het geloof dat hij ook de grootste koersen, zoals Roubaix, ooit kan winnen.

Een derde plek, dat is ook net niet. Al gunde Lampaert Gilbert de zege oprecht. "Ik vind het fantastisch voor Phil. Hij was echt de sterkste. Nog één monument en hij heeft ze allemaal op zijn palmares staan. Dat is enkel weggelegd voor hele grote kampioenen. Ik ben vooral blij dat we opnieuw gewonnen hebben", vertelde Lampaert aan de media.

Ooit kan ik Parijs-Roubaix winnen 

Voor zichzelf beschouwt hij die ereplaats als iets positief. Tenslotte was het hem nog nooit gelukt om in een grote koers als De Ronde of Roubaix op het podium te staan. "Dit resultaat schenkt me zelf enorm veel vertrouwen voor de toekomst. Ooit kan ik Parijs-Roubaix winnen", beseft hij nu.

Wat wel weer opviel: Lampaert verrichtte heel wat werk toen ze met zijn zessen weg waren, meer dan zijn ploegmaat. "Toch hebben Phil en ik niet gesproken. Ik reed op kop omdat ik dat het verstandigst vond. Zo kan je de strook het best inschatten, bewaar je het overzicht op wat er komt en verklein je het risico op een lekke band of wielbreuk aanzienlijk."

Of het slim was om zelf zo gretig te zijn, is voor discussie vatbaar. Maar Lampaert bleef bij zijn opvatting. "In plaats van te zitten slabakken, kon ik de groep achter ons maar beter onder druk zetten, vond ik. Met twee op zes waren we vooraan numeriek het best vertegenwoordigd. Die meerderheid moesten we uitspelen."

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties