Tiesj Benoot doet verhaal van absolute horrorcrash: "De achterruit verbrijzelde volledig"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 69 reacties

Tiesj Benoot vloog tijdens Parijs-Roubaix door de ruit van Jumbo-wagen

Tiesj Benoot doet verhaal van absolute horrorcrash: "De achterruit verbrijzelde volledig"
Foto: © photonews

Er zijn valpartijen en er zijn valpartijen. Daar kan veel verschil tussen zitten en dan vooral wat de gevolgen betreft. Wat Tiesj Benoot meemaakte tijdens Parijs-Roubaix, wens je niemand toe. Toen hij samen met van Aert achtervolgde, vloog Benoot gewoonweg door de ruit van de wagen van Jumbo-Visma.

Benoot was al eerder in de koers ten val gekomen, maar dat was slechts een peulenschil vergeleken met dit incident. "Op een gegeven moment zat de auto van Jumbo-Visma voor mij en plots gooit hij alles dicht. Ik kon niet meer reageren en ben vol tegen de koffer gevlogen. De achterruit verbrijzelde volledig", legt Benoot uit in GvA.

Het werd vervolgens nog erger. "Een motorrijder achter mij kwam ook nog ten val en vervolgens viel hij tegen mij. Ik ben met de ziekenwagen afgevoerd naar het ziekenhuis van Valenciennes. In dat halfuur na de val dacht ik dat het niet serieus zou zijn. Maar toen ik van de brancard stapte, was mijn schouder serieus gezwollen. Foto's wezen uit dat mijn sleutelbeen gebroken is."

Voor hetzelfde geld breek ik mijn nek 

Daar blijft het niet bij. "De dokters vrezen ook voor een spierscheurtje rond het bekken of in het bovenbeen. Mijn voorjaar zit er helaas op." Al is de slotconclusie dat het veel slechter had kunnen aflopen. "Ik neem niemand iets kwalijk. Maar ik besef ook dat ik aan veel erger ben ontsnapt. Voor hetzelfde geld breek ik mijn nek."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

13/10/2019 Gieten
17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern

Nieuwste reacties