VUB blijft ook na samenwerking voor de cross met sport begaan: "Structureel en duurzaam investeren is de boodschap"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

VUB vraagt aandacht voor de ondersteuning van sociale sportclubs

VUB blijft ook na samenwerking voor de cross met sport begaan: "Structureel en duurzaam investeren is de boodschap"
Foto: © photonews

Op 6 januari ging voor het eerst de Brussels Universities Cyclocross door op de terreinen van de VUB. De veldrit maakte deel uit van de DVV Trofee en werd - zoals wel meerdere crossen - gewonnen door Mathieu van der Poel. Het organiseren van deze cross is een teken dat de VUB volop inzet op sport.

Dat blijft de universiteit ook doen en het blijft er ook onderzoeken aan besteden. Zo concludeerde een doctoraatsstudie van Zeno Nols dat het potentieel van sociale sportclubs onderbenut blijft. "Vanuit de sport kunnen structurele problemen zoals armoede natuurlijk niet worden opgelost, maar het biedt zinvolle vrijetijdsbesteding, pedagogische omkadering en sociale dienstverlening."

Volgens Nols zijn er vier aandachtspunten waar sportinitiatieven moeten op letten. "Inspelen op de leefwereld van jongeren; het opbouwen van een vertrouwensrelatie van respect, zorg en steun; het aanbieden van kansen om zich te ontplooien; en bruggen bouwen en contact leggen met ouders, leerkrachten en sociale organisaties."

MEER DAN LIEFDADIGHEID VOOR SOCIALE SPORTCLUBS

Op basis van het tot hiertoe gevoerde onderzoek is Nols tot een besluit gekomen. "Sociale sportclubs laten zich moeilijk in een beleidshokje duwen. Bijkomend en verdiepend onderzoek is dus wenselijk. Hoe dan ook mag dit soort initiatieven niet enkel aan liefdadigheid of tijdelijke projectmiddelen worden overgelaten. Structureel en duurzaam investeren is de boodschap."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties