Wanty-Gobert posteerde Belg die lang moest wachten op contract in finale in Roubaix: "Ik zat compleet dood"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Frederik Backaert moest diep gaan voor ereplaats in Parijs-Roubaix

Wanty-Gobert posteerde Belg die lang moest wachten op contract in finale in Roubaix: "Ik zat compleet dood"
Foto: © photonews

Zijn contractverlenging sleepte in dermate aan dat hij pas op 5 januari zijn krabbel zette onder een nieuwe overeenkomst. Drie maanden later kreeg Frederik Backaert een belangrijke rol tijdens Parijs-Roubaix. Naar het einde van die wedstrijd toe zat onze landgenoot wel stikkapot.

Backaert slaagde erin om in de lange vlucht te zitten. "Eerst waren we met negen renners weg. Later kwam er een tweede groep terug en was het vol gas geven de hele dag door. Ik was blij dat ik vooraan zat, want daar gaat het er minder nerveus aan toe op de kasseistroken. Het peloton was juist voor Arenberg teruggekeerd."

Ik verloor zo'n tien posities in de finale 

Nadien brak er een nieuwe fase aan. Nog altijd stonden de mannen van Wanty-Gobert er goed voor. "We zaten als team altijd in een goede positie. Wesley Kreder viel aan met Gilbert en dan was het een open koers. Ik voelde me goed, tot op tien kilometer van de streep. Ik zat compleet dood en verloor zo'n tien posities in de finale."

Dat had ook zijn effect op de einduitslag. Backaert werd uiteindelijk 26ste. "Het is jammer, want ik kon in de top vijftien geëindigd zijn. Ik had wel echt goede benen. Dat is positief met de Brabantse Pijl, de Tour du Finistère en mijn favoriete koers Tro Bro Léon in het vooruitzicht."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties