Broer van Gilbert had na de Ronde al door hoe groot diens motivatie was: "Hij had er totaal geen oren naar"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 5 reacties

Anekdote toont aan hoezeer Philippe Gilbert gebrand was op de zege in Roubaix

Broer van Gilbert had na de Ronde al door hoe groot diens motivatie was: "Hij had er totaal geen oren naar"
Foto: © photonews

De buitenwereld had er misschien niet meteen meer op gerekend, maar de overwinning van Philippe Gilbert was absoluut geen toeval. De Ardennees was dan ook supergemotiveerd. Een anekdote, die zijn broer Christian uit de doeken doet, brengt dat aan het licht.

"Na zijn opgaves in Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen belde ik hem op", zegt Christian in HLN. "Waarop ik hem suggereerd om een dag of drie, vier rust te nemen, dan de training te hervatten, terug te keren in de Amstel om weer top te kunnen zijn in de Ardennen."

ROUBAIX OVERSLAAN GEEN OPTIE

Het antwoord van Philippe was navenant. "T'es fou ou quoi? Ben je gek?' beet hij terug. 'Ik wil zondag absoluut Parijs-Roubaix rijden.' Ik drong aan. 'Niet dat ik ruzie met je wil, Phil, maar... je zal het daar toch moeten afleggen tegen jongeren coureurs en...' Hij had er totaal geen oren naar."

De boodschap was bij Christian zo ook wel aangekomen. "Ik had het meteen begrepen. 'Ola, hij heeft er zin in.'" Hij ziet Philippe zeker nog een gooi doen naar dat vijfde Monument. "Hij is er ontegensprekelijk toe in staat. Hij is hier nog niet klaar mee. Maar als hij Milaan-Sanremo wil winnen, zal het in uitzonderlijke omstandigheden moeten zijn of met een vooraf uitgekiend tactisch plan."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France
03/08/2019 Clasica San Sebastian
12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour

Nieuwste reacties