De favorieten van Wielerkrant.be voor Brabantse Pijl: krijgen we duel tussen twee absolute klasbakken?
Redactie
| 4 reacties

Alaphilippe en Van der Poel grootste kanshebbers in Brabantse Pijl

De favorieten van Wielerkrant.be voor Brabantse Pijl: krijgen we duel tussen twee absolute klasbakken?
Foto: © photonews

Het Vlaamse voorjaar is nog altijd niet afgelopen. Woensdag wordt het orgelpunt geplaatst met de 58ste editie van de Brabantse Pijl, een koers van Leuven naar Overijse. Wint er zoals zo vaak in het verleden een Belg of krijgen we een fantastisch duel tussen Alaphilippe en Van Der Poel?

DE GROTE NAMEN

Het zou wel eens kunnen dat we hier de eerste echte confrontatie krijgen tussen die twee heren die absolute wereldtop zijn in wat ze doen. Alaphilippe heeft is simpelweg de beste renner van het seizoen tot dusver met onder andere zeges in Strade Bianche en Milaan-Sanremo. De Fransman viel wel in de Ronde van het Baskenland. Gesteld dat hij volledig hersteld is, wordt hij een belangrijke kanshebber.

Voor een opponent met evenveel allure kan je haast enkel bij Mathieu van der Poel terecht. Na de Ronde van Vlaanderen ook Roubaix er nog bij nemen leek hem in zijn eerste jaar als wegrenner teveel van het goede, maar in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race moet hij kunnen scoren. Van der Poel deed alvast nog wat vertrouwen op - voor zover dat nog nodig was - met een zege in de Sarthe.

Ook nog een naam als een klok: Michael Matthews. De Australiër heeft misschien een minder breed gamma, maar is zeker even sterk in zijn specialiteit. Bovendien kom je als heuvelsprinter perfect tot je recht in de Brabantse Pijl. Matthews keerde snel terug na zijn val in Parijs-Nice en rijdt verbazend sterk. Beste bewijs is zijn zesde plaats in de Ronde van Vlaanderen.

DE BELGEN

Ook landgenoten genoeg die denken kans te maken, met te beginnen bij Tim Wellens. Als titelverdediger weet Wellens wat het is om in Overijse te winnen. Bovendien zal het werelduurrecord van Campenaerts hem en de hele Lotto-ploeg misschien een boost geven. Op de kasseien maakte de winnaar van 2018 al gewag van goede vorm, die moet hij nu gaan omzetten.

Met Bjorg Lambrecht beschikt Wellens overigens over een straffe ploegmaat die verbaasde door in de Ronde van het Baskenland mannen als Kwiatkowski voor bleef in een rit die eindigde met een sprint bergop. Lambrecht rijdt de Brabantse Pijl echter in principe in dienst van Wellens. Ook bij Deceuninck-Quick.Step hebben ze met Serry een sterke man in dienst.

Wie normaliter wel zijn eigen kans mag gaan, is Dylan Teuns. Die heeft ook wel zo'n ferme sprint in de benen op een steile helling en moet deze wedstrijd dus zeker aankunnen. Na de Omloop kan Teuns nog wel eens goed resultaat gebruiken. Ben Hermans hoopt dan weer om zijn stunt van 2015, toen hij won, over te doen. Onlangs werd de Belg van Israel Cycling Academy derde in de Volta Limburg Classic.

ANDERE OUTSIDERS

Als Dylan Teuns niet kan meedoen voor de prijzen, heeft Bahrein-Merida nog altijd Matej Mohoric. De Sloveen is nog zo'n straffe kerel, maar woekert meestal al te veel met zijn krachten. Daryl Impey was goed in de Ronde van Catalonië en heeft de kwaliteiten om een wedstrijd als de Brabantse Pijl naar zijn hand te zetten. Vreemd genoeg scoorde de Zuid-Afrikaan er slechts één keer een toptiennotering.

Colbrelli is dan weer wel elk jaar goed in deze koers en is zelfs al een ex-winnaar. De Italiaan kwam daarentegen maar matig voor de dag op de kasseien. Wie het op dat vlak stukken beter deed, is Alberto Bettiol. Kan de winnaar van de Ronde van Vlaanderen nog eens schitteren?

Voorts zijn er nog een heel aantal andere renners die op een goede dag wel eens kunnen verbazen. Kragh Andersen bijvoorbeeld, als sterke backup voor Matthews. Valgren komt eveneens in aanmerking, wat eigenlijk ook geldt voor zijn ploegmaat Gasparotto. Ook Eiking van Wanty-Gobert is een niet te onderschatten puncher. Als Coquard meegenomen wordt naar de meet, zal die ook niet aarzelen.

DE STERREN VAN WIELERKRANT.BE VOOR DE BRABANTSE PIJL:

***** Julian Alaphilippe
**** Mathieu van der Poel
*** Michael Matthews - Sonny Colbrelli - Tim Wellens - Alberto Bettiol
** Daryl Impey - Bjorg Lambrecht - Pieter Serry - Dylan Teuns
* Soren Kragh Andersen - Odd Christian Eiking - Enrico Gasparotto - Ben Hermans

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties