De werelduurrecordhouder gaat pannenkoeken eten met Stig Broeckx: "Ik was een maand lang God in Mexico"

De werelduurrecordhouder gaat pannenkoeken eten met Stig Broeckx: "Ik was een maand lang God in Mexico"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wat een ontlading moet het zijn voor Victor Campenaerts en iedereen die heeft mogen meewerken aan zijn grote triomf. Er mag dus gevierd worden. Dat zullen ze zeker doen in zijn supporterslokaal. Campenaerts zelf kan dat later bijvoorbeeld doen door pannenkoeken te gaan eten met Stig Broeckx.

"Stig, je hangt eraan", was één van de eerste dingen die de werelduurrecordhouder te zeggen had na zijn fenomenale prestatie. "We zullen pannenkoeken gaan eten op de pannenkoekenboot in Dessel. Hij had mij gistern een bericht gestuurd dat als ik won, we pannenkoeken gingen eten." Dat wordt alvast gezellig.

Wat de werelduurrecordpoging zelf betreft: Campenaerts ging er meteen vol tegenaan. "Het was een beetje teveel full gazz from the beginning. Ik voelde dat het tempo waarmee ik startte, superoptimistisch was. Ik reed toch nog rondjes van dicht tegen de 16.2. Een uur heeft geen geheimen en slaat keihard terug. Ik was dan wel realistisch, nam wat gas terug en heb toch mijn ritme kunnen vinden."

Op het einde perste hij er nog supersnelle rondjes uit. "Op karakter ben ik nog iets kunnen versnellen. De supporters die hier waren, dat was fantastisch. Het is absoluut een hoogtepunt in mijn carrière. Het zal misschien ook het hoogtepunt blijven. Ik was een maand lang God in Mexico. Iedereen die ik hier tegenkwam, was hier voor mij."

55 PER UUR

Zo'n werelduurrecordpoging, dat is toch wel iets speciaals. "Op een andere wedstrijd zal iemand anders wel in de spotlights staan als je het zelf niet doet. Hier niet. Dat brengt wel wat druk met zich mee. Uiteraard had ik ook de ambitie om de 55 per uur te halen. Het is fantastisch als je voelt dat dat een mogelijkheid is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties