Remco Evenepoel reageert op uitspraak van Patrick Lefevere
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Remco Evenepoel overvallen over uitspraak over zijn gewicht van Patrick Lefevere

Remco Evenepoel reageert op uitspraak van Patrick Lefevere
Foto: © photonews

De eerste maanden van het eerste profjaar van Remco Evenepoel zijn grotendeels - op een valpartij na - prima verlopen en in de Ronde van Turkije mag de youngster proberen daar een vervolg aan te breiden. Waar wel enige ophef over was: de uitspraak van Patrick Lefevere dat Evenepoel te dik zou zijn.

Het was in een interview met Humo dat Lefevere zich dat liet ontvallen. "Die uitspraak overviel me", geeft Evenepoel toe aan Het Nieuwsblad. "Het was ook wat uit de context gerukt. Zeker die vier kilogram was overdreven. Maar hij is de baas en hij mag ons prikkelen. Al wist ik al dat er nog iets afkon."

KILO AFGEVALLEN IN CALPE

Daar heeft Evenepoel inmiddels werk van gemaakt. "Van nature ben ik niet echt mager. Maar ik heb  net een intensieve traingsstage in Calpe achter de rug en daar ben ik al een kilo afgevallen. Ik mag nu ook nog niet extreem mager zijn. Ik heb bepaalde vetten nodig om mijn spieren sterker te maken."

Dat weet de jonge renner door de ervaring die hij toch al opgedaan heeft. "Voor het WK bij de junioren heb ik die fout gemaakt. Ik woog toen slechts 60 kilogram en daar ben ik de week nadien zwaar ziek van geweest. Dat was een waarschuwing. Pas als ik helemaal volgroeid ben, wil ik echt scherp staan." Momenteel geeft de teller op de weegschaal 62 aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties