Sam Bennett houdt sprinters van Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal van winst in Turkije
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Sam Bennett wint eerste rit in Ronde van Turkije

Sam Bennett houdt sprinters van Deceuninck-Quick.Step en Lotto-Soudal van winst in Turkije
Foto: © photonews

Sam Bennett heeft in de eerste rit van de Ronde van Turkije een verlengstuk gebreid aan zijn al sterke eerste seizoensmaanden. Zoals verwacht kwam het tot een massasprint en daarin toonde de Ier van Bora-Hansgrohe zich het sterkst. Voor de spurters van de Belgische teams.

Zes renners met daarbij ook de Belg Lindsday De Vylder kleurden de rit met een lange ontsnapping en kregen zo'n zes minuten speelruimte. Halverwege de etappe schoten er nog slechts twee minuten over. De Vylder greep wel de kans om de eerste van twee bergsprints te winnen.

Alle vluchters werden teruggegrepen en ook een klimmetje van derde categorie zorgde niet meer voor afscheiding. Deceuninck-Quick.Step bereidde de spurt goed voor en kwam met zijn sprinttrein op links. Bennett zette zich echter in het wiel van Jakobsen en kwam er sterk uit.

NOPPE VERDIENSTELIJK

Ewan zat lange tijd verderop, maar deed het nog fraai door alsnog naar de derde plaats te sprinten. Een ereplaats zat er ook in voor Christophe Noppe van Sport Vlaanderen-Baloise. Hij was de eerste Belg op een negende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties