Talent uit ploeg van Naesen pakt uit met impressionante raid van tachtig kilometer
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Benoît Cosnefroy brengt wel heel lange inspanning tot goed einde in Parijs-Camembert

Talent uit ploeg van Naesen pakt uit met impressionante raid van tachtig kilometer
Foto: © photonews

Een ploegmaat van Oliver Naesen heeft voor een huzarenstukje gezorgd en dat in het land waar de ploeg vandaan komt. In Frankrijk stond de eendagskoers Parijs-Camembert op het menu. Daar had Benoît Cosnefroy wel zin in. De 24-jarige Fransman reed solo naar winst na een lange onderneming.

Cosnefroy begon eraan op tachtig kilometer van de meet. De AG2R-renners sprong naar vluchters Ermenault en Cam. Het drietal moest vechten om een voorsprong van een half minuutje intact te houden. Het kleine verschil nodigde ook andere renners uit het peloton op tot aanvallen.

Door de meerdere aanvalspogingen kwam er telkens wel weer een andere kopgroep tot stand. Eén renner was er wel altijd bij: Cosnefroy. In de finale kon hij dan ook nog dat beetje meer geven. Hij ging Geniets terughalen en soleerde naar de overwinning.

WERELDKAMPIOEN BELOFTEN IN 2017

Een straffe stoot van deze renner, die in 2017 in het Noorse Bergen nog wereldkampioen werd bij de beloften. Na zijn overstap naar de profs was hij al goed voor één zege. Datzelfde jaar won hij de Grand Prix d'Isbergues, zijn eerste profzege. Met Parijs-Camembert doet ie er nu dus een tweede bij.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties