Victor Campenaerts beantwoordt zelf 55 vragen voor 55 km/u: "Dan ben je een stoemerik"

Victor Campenaerts beantwoordt zelf 55 vragen voor 55 km/u: "Dan ben je een stoemerik"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Victor Campenaerts straks in Aguascalientes 55 km per uur rijdt, is het binnen. Meer dan binnen, dan heeft hij zelfs ruime marge. Beter doen dan de 54,526 km van Wiggins is ook al goed om het werelduurrecord te breken. Maar Campenaerts rijdt straks sowieso zo ver als hij kan in dat ene uur.

Gazet van Antwerpen legde hem in een ultiem werelduurrecord-interview 55 vragen voor die Campenaerts kort en krachtig heeft trachten te beantwoorden en ons een inkijk geeft in zijn mindset voorafgaand aan de werelduurrecordpoging. Hieronder een greep uit dat gesprek. De grote protagonist nog één keer aan het woord.

Jij ziet die magische grens van 55 km ook blinken?

Ik denk niet dat dat onmogelijk is, maar dat wil zeggen dat ik twee rondjes meer moet rijden dan Wiggins. Je moet dat eens afwandelen. Dat is veel, hoor.

Volgens trainer Van Hoolst heb je 98 procent kans om het record te breken. Akkoord?

Ik ga er geen percentage op kleven, maar ik heb er vertrouwen in. Wat niet mag, is denken dat het al binnen is. want dan wordt het sterven vanaf de eerste minuut.

Welke spier doet het meeste pijn?

De gluteus, de bilspier. Door de tijdritpositie wordt die extra belast.

Kan je verklappen met welke versnelling je gaat rijden?

Ik houd dat liever geheim. Na 25 seconden van mij poging kan iedereen dat weten. Mijn wielen hebben een omtrek van 2m10, de piste is 250m lang en ik rijd achteraan met een 14. Dus je hoeft alleen mij omwentelingen te tellen en je weet het.

Het is jouw droom om in een tijdrit al juichend over de finish te komen?

Dat klopt, maar Rohan Dennis heeft al gezegd dat hij binnenkort het uurrecord wil aanvallen. Stel dat ik juich en Dennis breekt nadien mijn record met vijf meter. Dan ben je een stoemerik.

Er zal geen publiek zijn. Had dat geen extra boost kunnen geven?

Neen. Ik zal zo geconcentreerd zijn dat ik ploegleider Kevin De Weert niet zal horen.

Mogen ze jou voor je poging nog komen controleren?

Ik ben 100 procent voorstander van veel dopingcontroles, maar ik hoop dat ze wachten tot na mijn poging. Zo'n dopingcontrole zou mijn schema in de war sturen. Het is belangrijk dat ik in de uren vooraf veel vocht opneem, omdat je tijdens de poging niet kan drinken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties