Wellens als titelverdediger naar Brabantse Pijl: "Van der Poel en Alaphilippe de te kloppen renners"
Redactie
| 0 reacties

Tim Wellens ziet Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe als zijn concurrenten

Wellens als titelverdediger naar Brabantse Pijl: "Van der Poel en Alaphilippe de te kloppen renners"
Foto: © photonews

Het is altijd wel speciaal om een wedstrijd te rijden die je het jaar voordien gewonnen hebt. Tim Wellens mag het gevoel woensdag ook ervaren wanneer hij aan de start staat van de Brabantse Pijl. Het is met gemengde gevoelens dat hij terugkeert, want vorig jaar was Michael Goolaerts net gestorven.

Dat maakt het toch enigszins dubbel. "Ik heb uiteraard erg mooie herinneringen aan de Brabantse Pijl van vorig jaar, maar anderzijds stond die editie in het teken van Michael Goolaerts, die drie dagen eerder overleed. Het is dus een beetje met gemengde gevoelens dat ik terugkijk, maar sowieso is dat een heel mooie overwinning op mijn palmares."

NIET VEEL VRIJHEID

Wellens beseft dat hij nu wel niet veel vrijheid meer zal krijgen tijdens de koers. "Ik weet dat de concurrentie naar mij zal kijken omdat ik de titelverdediger ben. Misschien dat een ploegmaat daarvan gebruik kan maken. Andere favorieten voor mij zijn Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe. Ik denk dat zij de te kloppen renners zijn."

Met de conditie zit het alvast goed. Wellens heeft de kasseiklassiekers goed verteerd. "Zondag heb ik mijn laatste zware training afgewerkt en de benen voelden goed. Dat gevoel had ik ook vorig jaar, maar dat is geen garantie op succes."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties