Belgisch toptalent voor het eerst in Brabantse Pijl: "Droom in de toekomst van Luik en Waalse Pijl"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgisch toptalent voor het eerst in Brabantse Pijl: "Droom in de toekomst van Luik en Waalse Pijl"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Lotto Soudal komen ze met een sterk collectief aan de start met onder meer ex-winnaar Tim Wellens en Jelle Vanendert. Maar wat dan gezegd van Bjorg Lambrecht? De Oost-Vlaamse youngster verraste vorige week nog bijna met ritwinst in de Ronde van het Baskenland.

Toch even de slaap uit de ogen wrijven vorige week. Julian Alaphilippe won de tweede rit in het Baskenland. Dat was op zich geen verrassing, wél die tweede plek van Bjorg Lambrecht. Ook een verrassing voor de Lotto Soudal-renner zelf. "Die tweede plek zat niet in mijn gedachten, maar zo is mijn seizoen al een heel pak mooier", vertelde Lambrecht in gesprek met Wielerkrant.be.

En nu volgen dus de vier Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Brabantse Pijl. "Het is mijn eerste keer hier, maar ik denk dat het een mooie koers is. Echt iets voor mij, dus ik kijk er wel naar uit."

Bij de bookmakers staat Lambrecht alvast vrij hoog genoteerd. Al heeft Lotto Soudal met Tim Wellens natuurlijk wel een ex-winnaar in de rangen. "Ik zal iets aanvallender moeten rijden", aldus Lambrecht. "Met mijn sprint is er dan iets mogelijk als ik met een uitgedunde groep naar de meet ga. Al is Tim natuurlijk wel de kopman."

En daarna volgt ook nog het Ardeense trio. "Normaal gezien zou ik de Amstel niet rijden, maar door het wegvallen van Nikolas Maes en Tiesj Benoot start ik er toch. Mijn droomkoers blijft Luik-Bastenaken-Luik, al moet ook de Waalse Pijl mij liggen. Al zal ik eerst nog enkele stappen moeten zetten en moeten werken op die korte inspanningen", beseft Lambrecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties