Bettiol dient Van Avermaet van antwoord en gelooft in zegekansen in Brabantse Pijl

Bettiol dient Van Avermaet van antwoord en gelooft in zegekansen in Brabantse Pijl
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alberto Bettiol is klaar om opnieuw op Vlaamse wegen te koersen. De laatste keer dat de Italiaan het deed, beviel het hem redelijk fantastisch. Nu wil hij ook voor winst gaan in de Brabantse Pijl. En terloops even een repliek geven op de kritiek van Greg Van Avermaet.

Die laatste werd niet meteen vrolijk van de triomf van Bettiol in de Ronde en vond hem vroeger lui en dik. Bettiol reageert erop in Het Laatste Nieuws. "Als elke luiaard de Ronde van Vlaanderen kan winnen, wil ik graag de rest van mijn leven lui zijn." En nu kan alles? "Ja, ik kan de Brabantse Pijl winnen. De Amstel ken ik erg goed."

Bij BMC was hij die winnaar natuurlijk nog niet. "Ik keerde in 2017 in een rolstoel terug van het criterium in Saitama, in oktober. In december was het eerste trainingskamp en ik kon niet mee met de rest. Ik had deel moeten uitmaken van de groep van Greg Van Avermaet: Schär, Kung, Drucker. Ik kwam daar gewoon niet in."

BETTIOL KAN ZICH VINDEN IN THEORIE KEN VANMARCKE

Laat ons er maar vanuit gaan dat Bettiol nu alleszins alles doet wat een prof hoort te doen. "Het was mooi wat Ken Vanmarcke over me zei: dat ik zo relaxed ben dat iedereen nerveus wordt. Ik spiegel me aan Uran, die onder grote druk leeft, maar die er altijd in slaagt om te relaxen. Zo probeeer ik te leven. Ik train goed, mijn gewicht is goed, ik doe alles juist.

De broer van Ken, Sep, reageerde erg emotioneel na zijn vierde plek in Roubaix. "Na zijn val in Harelbeke heeft hij als een waanzinnige geprobeerd om terug te keren. Niemand zou doen wat hij heeft gedaan. Hij is ontgoocheld, maar hij moet dat anders zien. Er zijn er maar drie voor hem geëindigd in Roubaix. Daarmee heeft hij voor mij bewezen wat toewijding kan doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties