Boonen hoopt dat UCI evolutie niet tegenhoudt en geeft ook pluim aan Kevin De Weert

Boonen hoopt dat UCI evolutie niet tegenhoudt en geeft ook pluim aan Kevin De Weert
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net zoals vele Belgische wielerliefhebbers zat ook ex-renner Tom Boonen aan het scherm gekluisterd toen Victor Campenaerts het werelduurrecord brak. Boonen is blij voor Campenaerts en zijn begeleider Kevin De Weert, maar hoopt wel dat de UCI toekomstige pogingen niet teveel tegenwerkt.

"Prachtig", noemt Tom Boonen het werelduurrecord van Victor Campenaerts in HLN. "Niet alleen voor Victor, maar ook voor coach Kevin De Weert, die opnieuw een pluim mag bijsteken op zijn hoed. In de moderne context is Campenaerts de eerste die het wetenschappelijk 100% juist heeft benaderd.Op het autistische af."

KON WIGGINS 57/U HALEN?

Er was goed nagedacht over die aanpak. "Veel minitieuzer dan Wiggins, die op zijn fysieke top, in een gelijikaardige situatie, aan dezelfde wattages misschien rond de 57 was uitgekomen. Maar hey, Brad liet het na. Telt dus niet. Dan nog bood het geen stellige garantie op succes. Victor is ook maar een mens, die op de dag zelf over superbenen moet beschikken."

Boonen hoopt dat de technologische evolutie gevrijwaard blijft. "Hoe knap ook Victors record, het blijkft breekbaar. Maar, beste UCI, laat fietsconstructeurs alsjeblieft hun gang gaan. Laat ze materieel nadenken, uitvinden, ontwikkelen, verbeteren, zoals dat in de Formule 1 het geval is. Daar dient zo'n uurrecord tenslotte voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties