Duidelijkheid grote troef bij Corendon-Circus: "Mathieu is de ploeg en de ploeg is Mathieu"

Duidelijkheid grote troef bij Corendon-Circus: "Mathieu is de ploeg en de ploeg is Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Corendon-Circus is dan toch meer dan Mathieu van der Poel. Het doet het als team best aardig. Hoe komt dat eigenlijk? Omdat de andere renners erop gebrand zijn om zichzelf te bewijzen. En omdat de rolverdeling duidelijk is. Voor Mathieu gaat iedereen bij de ploeg door het vuur.

Nochtans heeft het wel even geduurd eer dat goede beeld van Corendon-Circus tot stand kwam. "Er werd soms neerbuigend gedaan over onze renners. Dat ergerde ons", zegt manager Philip Roodhooft in Gazet van Antwerpen. "Wij waren dat crossploegske dat, omdat Mathieu het wilde, het ook eens op de weg ging proberen."

GELOOF IN DE CROSSERS

Er was uiteraard wel een reden voor die interpretatie. "Omdat we met Vermeersch, Meisen en Walsleben daadwerkelijk twee crossers en een ex-crosser op de weg inzetten. Goede crossers kunnen ook op de weg uit de voeten. Wij wisten dat wél al veel langer."

Gianni Vermeersch voelde goed dat de andere teams aanvankelijik niet hoog met Corendon-Circus opliepen. "Ze gaven ons voortdurend het gevoel dat we maar aan de kant moesten gaan als zij wilden opschuiven. Maar dat is snel veranderd. Ze hebben gezien dat we echt wel iets betekenen voor Mathieu. Je zag het respect groeien."

Volgens Otto Vergaerde is de kracht van de ploeg dat alles voor iedereen duidelijk is. "Als Mathieu meedoet, is alles voor hem. Mathieu is de ploeg en de ploeg is Mathieu. Zelf komen we toch te kort om een goede uitslag te rijden in de Ronde van Vlaanderen. Dan ben je beter af met een duidelijke rol. En hij is dan ook nog eens een kopman die kan winnen. Dat zorgt voor zo'n positieve flow."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties