Eddy Merckx ziet landgenoot in zijn voetsporen treden in heel andere omstandigheden: "Een uitzonderlijke prestatie"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Eddy Merckx kan werelduurrecord van Campenaerts niet met die van hem vergelijken

Eddy Merckx ziet landgenoot in zijn voetsporen treden in heel andere omstandigheden: "Een uitzonderlijke prestatie"
Foto: © photonews

Zelf brak Eddy Merckx het werelduurrecord in 1972. Hij was er ook bij als gast in 1996 toen Chris Boardman in Manchester voor de derde keer het werelduurrecord brak. Nu staat het record dus op naam van Victor Campenaerts. Merckx betuigt zijn respect voor de prestatie van zijn landgenoot.

"Hoed af voor wat Victor gepresteerd heeft", reageerde de grootste wielrenner aller tijden bij Sporza. "Het is prachtig, hij heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd. Het record staat scherp", concludeert Merckx. Kan het dan nog geklopt worden? "Ik denk dat het nog scherper kan. Als je dezelfde opofferingen kan maken als Campenaerts."

Wat houdt dat dan juist in? "Trainen op hoogte, wennen aan de omstandigheden, veel tijd investeren. Victor is een tijdrijder, maar er zijn nog goede tijdrijders. Als zij dezelfde voorbereiding volgen, kunnen ze zijn tijd kloppen. Je moet er weken mee bezig zijn, anders haal je het niet."

INSPANNINGEN NIET TE VERGELIJKEN

In de tijd van Merckx ging het er alvast heel anders aan toe. "Je kan onze inspanningen onmogelijk vergelijken. De fietsen zijn anders. Ik reed op een open velodroom en het weer had ook invloed. Ik trainde in mijn garage. Maar nogmaals, dat doet niets af aan de prestatie van Campenaerts."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties