Ierse sprinter boekt een twee op twee in de Ronde van Turkije
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Sam Bennett (BORA-hansgrohe) wint de tweede etappe in de Ronde van Turkije

Ierse sprinter boekt een twee op twee in de Ronde van Turkije
Foto: © photonews

De Ier Sam Bennett heeft de tweede etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De renner van BORA-hansgrohe was sneller dan zijn ploegmaat Felix Großschartner en Jhonatan Restrepo.

Een twee op twee dus voor Bennett, die dinsdag Fabio Jakobsen al van de overwinning hield in Turkije. Zoals zo vaak was er eerste een groepje vluchters die een sprint wilde vermijden. Het zevental kreeg vier minuten bonus van het peloton, maar zou nooit meestrijden voor de overwinning.  

Ondertussen was er wel pech voor Lotto Soudal-sprinter Caleb Ewan. De Australische pocketsprinter kwam ten val, maar kon zijn fiets op. Al zou hij nooit meedoen voor de zege. 

Evenepoel dan maar

Maar de finale ging licht bergop en was dus iets voor de taaie mannen. De snelle mannen van Deceuninck-Quick.Step - Jakobsen en Hodeg - hadden zo geen schijn van kans. Evenepoel probeerde het dan maar, zonder veel succes. 

Bennett hield wel stand in de finale en hield zijn ploegmaat Großschartner en de Colombiaan Restrepo van de overwinning. De Ier trekt zo in de leiderstrui naar dag drie. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross
26/12/2019 Heusden-Zolder

Nieuwste reacties