Julian Alaphilippe even ambitieus als altijd: "Mathieu is één van de topfavorieten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 1 reacties
Julian Alaphilippe even ambitieus als altijd: "Mathieu is één van de topfavorieten"
Foto: © photonews

Met veel bombarie werd Julian Alaphilippe even voorbij het middaguur aangekondigd in Leuven. Niet verwonderlijk, de Fransman van Deceuninck-Quick.Step is op dit moment misschien wel de sterkste eendagsrenner in het peloton. En dus meteen ook een grote kanshebber voor winst in de Brabantse Pijl.

Al is het voor Alaphilippe afwachten hoe hij hersteld is van zijn val in de Ronde van het Baskenland. "Het was inderdaad niet voorzien om hier te starten, maar ik vond dit altijd al een mooie koers", vertelde Alaphilippe op de Grote Markt van Leuven. "Ik ben dus tevreden, want zo kan ik zien hoe het met mijn conditie gesteld is na mijn val in de Ronde van het Baskenland."

Maar 'Loulou' wil meedoen voor winst. "Ik ben altijd ambitieus. Dit is een koers die me erg goed ligt. We hebben een sterke ploeg, maar het is een moeilijk parcours en er zijn nog enkele sterke kanshebbers", beseft hij.

Mathieu

Van der Poel wil pas tot na de koers wachten om te zeggen of hij al dan niet blij was dat Alaphilippe er bij was. "Mathieu is ook één van de topfavorieten", lacht de Fransman, die Van der Poel ook nog feliciteerde voor hij naar het startpodium ging. "Het is een wedstrijd die hem goed moet liggen, dus we zien wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties