Matej Mohoric krijgt na winst in BinckBank Tour en vijfde plek in Sanremo beloning van de ploeg

Matej Mohoric blijft twee jaar langer bij Bahrein-Merida

Matej Mohoric krijgt na winst in BinckBank Tour en vijfde plek in Sanremo beloning van de ploeg
Foto: © photonews

Matej Mohoric is één van de straffere coureurs die anno 2019 deel uitmaakt van het peloton. De Sloveen brak vorig jaar helemaal door met eindzeges in de BinckBank Tour en de Ronde van Duitsland en een ritzege in de Giro. Hij is dan ook de toekomst van Bahrein-Merida.

Dat hebben ze ook bij de ploeg zelf door. Ze hebben Mohoric een contractverlengin van twee jaar geboden waarmee de renner zich akkoord verklaarde. "Ik heb bij Bahrein-Merida het beste jaar uit mijn carrière gehad. Ik heb een cruciale stap voorwaarts gezet en voel me heel goed bij dit team. Ik ben trots dat ik hier langer mag blijven", zegt Mohoric in een communiqué.

FOCUSSEN OP KLASSIEKERS

Hij wist zijn opmars dit voorjaar te bevestigen met een vijfde plaats in Milaan-Sanremo en een negende plek in Gent-Wevelgem. Dat smaakt naar meer, al wil hij ook het rondewerk niet opgeven. "De plannen zijn om te focussen op de klassiekers. Ik ben een goede renner geworden voor dit soort koersen. Ik wil ook een stap voorwaarts zetten als klassementsrenner."

Ook bij zijn ploeg zijn ze in de wolken met de bereikte overeenkomst. "Hij is een renner die perfect bij ons team past", zegt manager Brent Copeland over Mohoric. "Hij is een renner wiens talent alleen nog maar groter wordt. We geloven dat de toekomst mooi oogt voor beide partijen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen
19/12/2021 Namen
26/12/2021 Dendermonde

Nieuwste reacties