Mathieu van der Poel blijft verbazen en wint nu ook de Brabantse Pijl

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Overijse
| 85 reacties
Mathieu van der Poel blijft verbazen en wint nu ook de Brabantse Pijl
Foto: © photonews

Mathieu Van der Poel heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De Nederlander klopte Julian Alaphilippe en Tim Wellens in een sprintje. Na Dwars door Vlaanderen opnieuw dus een knappe zege voor de renner van Corendon-Circus.

De Brabantse Pijl is slechts een opwarmertje voor het echte Ardennenwerk, maar de laatste jaren hebben er toch enkele ronkende namen zich op de erelijst gezet. En dit jaar stond er natuurlijk ene Mathieu van der Poel voor het eerst aan de start. Hij leek vooral de concurrentie van Julian Alaphilippe, Tim Wellens en Michael Matthews te moeten vrezen. En zo geschiedde. 

Aanval Van der Poel

Een Belgische getinte kopgroep trok ten aanval in de openingsfase, maar voor heel veel gevaar zouden zij niet zorgen. Het eerste echte wapenfeit kwam van ... jawel, Mathieu van der Poel. 

Op een kleine 60 kilometer van de streep opende Van der Poel de debatten. In geen tijd flanste hij naar Van der Sande (Lotto Soudal) en Honoré (Deceuninck-Quick.Step), maar zowel onze landgenoot als de jonge Deen had geen zin in een avontuur met de Nederlander. Die zich dan ook opnieuw liet uitzakken. De ploegleiders hadden gesproken. 

Favorieten mee

Het peloton was plots wakker en Impey ging in de finale aan. De favorieten zagen het gevaar daarvan in en titelverdediger Wellens, Van der Poel, Matthews en Alaphilippe reageerden.

Wellens wilde in het slot nog een sprint ontlopen, maar dat lukte niet. Vol zelfvertrouwen ging Van der Poel de sprint van op de kop aan en niemand kon de Nederlander nog remonteren. Alaphilippe werd tweede, Wellens mocht als derde mee op het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties