Mathieu van der Poel heeft eindelijk iets gevonden wat hij niet kan
Redactie
| 10 reacties

Van Mathieu van der Poel hoeft Victor Campenaerts geen concurrentie te verwachten

Mathieu van der Poel heeft eindelijk iets gevonden wat hij niet kan
Foto: © photonews

Veldrijden, wegwielrennen, mountainbiken. Soleren of sprinten. Mathieu van der Poel is dé alleskunner uit de wielerwereld. Al is er misschien toch één iets dat hij niet kan: het werelduurrecord breken. Tot die conclusie is hij gekomen nadat hij zag wat Victor Campenaerts uit zijn benen schudde.

"Dit? Neen, kan ik niet. Ik moet ook niet alles willen gaan doen, hé. Echt knap van Victor. Er ging ook een geweldige voorbereiding aan vooraf", betuigt Van der Poel zijn respect voor Campenaerts in HLN. "In tegenstelling tot Bradley Wiggins, die het even 'rap rap' klaarspeelde, liet hij niets aan het toeval over en deed hij er werkelijk alles aan om zijn poging te doen slagen."

UUR LANG KNALLEN NIET TE ONDERSCHATTEN

Het is nu uitkijken naar wie zich geroepen voelt om het record van Campenaerts te gaan aanvallen. Van der Poel niet, zo beweert hij zelf. "Ik haal mijn tijdritfiets misschien één of twee keer per jaar van stal. En zo'n uur is echt lang, niet te onderschatten."

Er komt ook enorm veel bij kijken. Ook daardoor staat Van der Poel er niet meteen voor te trappelen. "Tijdrijden is ook meer dan alleen maar wattages trappen tegenwoordig", beseft de Nederlander. "Ik ben er dus niet mee bezig, in de verste verte niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties