Mathieu van der Poel in de voetsporen van Victor Campenaerts? "Zeg nooit nooit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 7 reacties
Mathieu van der Poel in de voetsporen van Victor Campenaerts? "Zeg nooit nooit"
Foto: © photonews

Ook bij de start van de Brabantse Pijl werd er nog uitvoerig nagekaart over de glansprestatie van Victor Campenaerts en het verpulveren van het werelduurrecord. Weinigen die in de voetsporen van Campenaerts willen treden, maar... "Zeg nooit nooit", aldus ene Mathieu van der Poel.

Heel veel bewondering voor het huzarenstukje van Campenaerts op Mexicaanse bodem. "Het is heel knap wat Victor gedaan heeft", bekent Van der Poel. "Als je ziet dat hij heel zijn voorbereiding er op heeft afgestemd. Om het dan waar te maken... Ik denk dat er toch wel wat druk op zat en hij was er maanden mee bezig, dus dan is het wel knap dat alles samenkomt op die dag."

De vraag kwam dan ook of Van der Poel ooit een aanval op het werelduurrecord wil plannen. "Zeg nooit nooit, maar het is nog niet voor de komende jaren, nee", lachte Van der Poel. "Ik weet niet of ik het kan. Het zal sowieso wel niet makkelijk zijn."

Al zal het vooral heel veel energie en voorbereiding kosten. "Het heeft wel zijn charme. Het is een beetje te vergelijken met toewerken naar een WK. Maar het is iets heel mooi en het uurrecord is ook uitgegroeid tot iets groots", besluit Van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties