Mathieu van der Poel: "Of ik Alaphilippe kan kloppen? Dat zullen we straks zien"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 10 reacties
Mathieu van der Poel: "Of ik Alaphilippe kan kloppen? Dat zullen we straks zien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is één van de grote kanshebbers voor winst in de Brabantse Pijl. Enkele maanden geleden vertelde de Nederlander al dat hij zijn winstkansen het hoogst vindt in Overijse.

Al wil de Nederlander zelf toch even nuanceren dat de Brabantse Pijl niet het hoofddoel is. "Dat is vooral wat uitvergroot omdat ik antwoordde dat ik hier het meeste winstkansen had. Toen heb ik de Brabantse Pijl gezegd. Dit is voor mij niet het hoogtepunt van het voorjaar", zei Van der Poel voor de start in Leuven. 

"Maar qua parcours ligt mij dit toch het beste. Ik kijk er dus wel naar uit, want dit parcours geeft de mogelijkheid om te koersen."

Van der Poel is meteen één van dé favorieten. "Normaal gezien kan ik hier wel winnen. Het is een koers die me goed ligt, dus ik hoop dat ik opnieuw goede benen heb", zegt de renner van Corendon-Circus. "Maar hier staan toch enkele goede renners aan de start: Alaphilippe en Wellens, die hier vorig jaar won. Of ik Alaphilippe kan kloppen? Daar zal ik straks pas een antwoord op kunnen geven", lacht hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties