Mathieu van der Poel vreesde niemand: "Nu was ik echt wel zelfzeker"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Overijse
| 50 reacties

Mathieu van der Poel vreesde niemand in sprint Brabantse Pijl

Mathieu van der Poel vreesde niemand: "Nu was ik echt wel zelfzeker"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel blijft verbazen. Het Nederlandse fenomeen won na Dwars door Vlaanderen nu ook de Brabantse Pijl. In de sprint was Van der Poel wel érg zelfzeker.

Van der Poel klopte in de sprint Alaphilippe en Matthews. Toch niet de traagste mannen uit het peloton. "Zoals ik al een paar keer heb gezegd: ik weet dat ik snel ben na een zware wedstrijd", vertelde Van der Poel na afloop." Ik heb al een paar keer mijn eigen sprint niet kunnen rijden omdat ik te lang bleef zitten, maar nu was ik echt wel zelfzeker. Ik wist gewoon dat ik als eerste moest gaan."

Van der Poel heeft nu al enkele keren bewezen dat hij erg snel is aan de meet. "Ik denk niet dat ik iemand moest vrezen, zeker niet op zo'n aankomst. Matthews is normaal de snelste, maar Alaphilippe heeft ook al sprints gewonnen. Ik reed niet met trage renners naar de meet, maar ik voelde wel dat ik zelf nog een sprint in huis had", aldus de Nederlander. 

"Ik ben heel blij en trots dat ik hier win. Ik zat met drie grote namen in de kopgroep, dus het is een beetje een droom om dan zo te eindigen. Ik had voor het seizoen gezegd dat deze race het best bij me zou passen en dat heb ik laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties