Naast Merckx ook andere Belgische voorganger van Campenaerts vol bewondering: "Ik stond in tranen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Ferdinand Bracke geëmotioneerd door werelduurrecordpoging van Campenaerts

Naast Merckx ook andere Belgische voorganger van Campenaerts vol bewondering: "Ik stond in tranen"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts heeft nogal wat los gemaakt bij de mensen. Zeker bij diegenen die zijn werelduurrecordpoging kunnen plaatsen, die weten wat het is. Zoals Ferdinand Bracke. Hij brak in 1967 het record van Jacques Anguetil. Campenaerts dat van Wiggins zien afnemen, was emotioneel.

"Ik heb er echt van genoten", reageert Bracke bij Het Laatste Nieuws. "Ik bewonder die jongen. Man, wat een prestatie." Hun pogingen vergelijken heeft weinig zin: het zijn immers heel andere tijden. Toch is er iets wat Bracke en Campenaerts allebei hebben moeten doen. "Afzien, afzien, afzien. Je moet een beetje zot zijn om eraan te beginnen."

GEEN GEWONE

Het schijnt nogal een apart ras te zijn, de coureurs die bereid zijn tot het wagen van een werelduurrecordpoging. "Mannen van het werelduurrecord zijn doorgaans geen gewone", weet Bracke. "Zo lang door je eigen grenzen gaan, da's slopend."

De poging van Campenaerts bekijken, was emotioneel voor hem. "Ik stond in tranen. Het klinkt misschien raar, maar ik was echt van slag. Alsof ik naar mijn eigen zoon aan het kijken was. Weet je wat het is? Ik heb zelf zo'n recordpoging gedaan. Ik wéét hoeveel opofferingen eraan voorafgegaan zijn. Hoe hard Victor heeft moeten afzien. Net daarom ben ik ook zo blij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland

Nieuwste reacties