Remco Evenepoel laat zich (alweer) opmerken: "Ik kreeg het gat niet meer dicht"

Redactie
| 8 reacties
Remco Evenepoel laat zich (alweer) opmerken: "Ik kreeg het gat niet meer dicht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De overwinning in de tweede rit van de Ronde van Turkije ging naar Sam Bennett (BORA-hansgrohe), maar ook de jonge Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step) liet zich in de slotfase op de laatste helling opmerken.

Evenepoel probeerde op de slothelling te ontsnappen, maar dat lukte niet. "Mijn aanval was gepland", aldus het wonderkind van de ploeg van Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad. "Ik ging aan op het steilste stuk en ik zag dat ik een klein gaatje had. Maar blijkbaar waren er meer stukken bergaf dan op het profiel leek en iedereen kwam zo weer aansluiten. Jammer wel. Maar ik kan hier moeilijk komen verkennen."

In de laatste hectometers moest Evenepoel nog een gaatje laten en kwam hij 9" later binnen. "Ewan liet een gat vallen en ik kreeg het niet meer dicht. Al zaten er bij de eersten geen mannen die er op de lange klim van zaterdag er nog bij zullen zijn", voorspelt Evenepoel. 

Al bij al bleef de 19-jarige Vlaams-Brabander dus met een positief gevoel achter. "Zeker voor mijn tweede wedstrijd na een break. Ik ben content met wat ik hier heb kunnen doen", klonk het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties