Ronde-winnaar volgend jaar wel naar de 'Hel'? "Roubaix winnen is 50% geluk"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 1 reacties

Alberto Bettiol in 2020 mogelijk wel naar Parijs-Roubaix

Ronde-winnaar volgend jaar wel naar de 'Hel'? "Roubaix winnen is 50% geluk"
Foto: © photonews

Alberto Bettiol, de verrassende winnaar van de Ronde van Vlaanderen, kwam zondag niet aan de start van Parijs-Roubaix. Met een reden. De Italiaan van Education First zet alles op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Spijt heeft de voormalige ploegmaat van Greg Van Avermaet niet van die keuze. "We hadden op voorhand  al gekozen om Parijs-Roubaix niet te rijden", aldus Bettiol. "Ik reed Roubaix niet omdat in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race heel goed wilde zijn. Misschien kom ik volgend jaar wél aan de start in Compiègne."

"Ik denk wel dat de combinatie mogelijk is, ja", vervolgt Bettiol. "Maar Roubaix is een koers voor de zware mannen. Of ik er ooit kan winnen? Dan heb je zeker al 50% geluk nodig. De andere 50% zijn de benen en de vorm van het moment."

"Maar ik hou toch iets meer van klimmen en wedstrijden zoals de Brabantse Pijl. Het is mijn vijfde keer hier en het is een koers die me ligt."

'Nog niks veranderd'

Na zijn overwinning van 10 dagen geleden in 'Vlaanderens Mooiste' kent iedereen Bettiol. Al blijft de Italiaan dezelfde persoon én renner. "Op dit moment is er nog niet veel veranderd. Ik heb nog steeds dezelfde relatie met mijn ploegmaats, familie en fans. Ik probeer gewoon te blijven zoals ik ben", besluit Bettiol

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties