Vader Campenaerts koppelt terug naar moeilijkere momenten: "Dit moest ik nog meemaken"

Vader Campenaerts koppelt terug naar moeilijkere momenten: "Dit moest ik nog meemaken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De emoties liepen hoog op in het kamp van Campenaerts nadat Victor het werelduurrecord had gebroken. In het bijzonder bij zijn vader Gino. Die besefte dat het evengoed had gekund dat hij dit allemaal niet meer meegemaakt had. Het was de familie Campenaerts dus toch gegund.

Uiteraard haalt ook Gino Campenaerts de superlatieven boven voor zijn zoon. "Fenomenaal. Echt fenomenaal, zoals Filip Joos dat ook altijd zegt. Zo spannend ook", geeft vader Campenaerts in GvA toe dat hij last had van de zenuwen. Maar tegelijkertijd wist hij natuurlijk wel meer dan een ander.

"In de tribunes konden we goed volgen en mijn makker Johan had een perfecte tabel uitgetekend waarop we altijd konden berekenen hoeveel hij zou rijden. Tijdens de laatste twintig minuten zag ik hem echt afzien. Hij kon moeilijk zijn lijnen houden. Zijn gezicht verkrampte. Toch hield hij knap stand. Beter kan het niet worden", besluit Gino.

HIERVOOR IN LEVEN GEBLEVEN

"Voor ik naar Mexico vertrok, had een vriend mij gezegd: Hiervoor ben je in leven gebleven. Het klopt. Dit moest ik nog meemaken." Gino Campenaerts kreeg in het verleden al twee keer een hartaanval. Beide keren was Victor erbij. Evenveel keer kwam Gino er weer terug bovenop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties