Van je beste vriend moet je het hebben... "Victor heeft écht geen koersverstand"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Beste vriend van Victor Campenaerts: "Victor heeft écht geen koersverstand"

Van je beste vriend moet je het hebben... "Victor heeft écht geen koersverstand"
Foto: © photonews

Naast Eddy Merckx was ook Jef Van Meirhaeghe één van de gasten in het praatprogramma 'Van Gils en Gasten'. Van Meirhaeghe is een boezemvriend van Victor Campenaerts, die dinsdagavond het werelduurrecord aan flarden reed.

De twee leerden elkaar kennen bij de U23. "In een kermiskoers zaten we eens samen in een kopgroep en achteraf viel onze frank dat we allebei dicht bij Antwerpen woonden", vertelt Van Meirhaeghe. "Misschien moesten we samen gaan trainen? En het klikte meteen fantastisch." Daarna gingen Campenaerts en Van Meirhaeghe zelfs samenwonen. 

'Geen koersverstand'

Maar zijn beste vriend is ook 'streng' voor Vocsnor. "Hij koerst nog niet zo lang, heeft niet alle jeugdreeksen doorlopen. En hij heeft écht geen koersverstand", aldus Van Meirhaeghe, die een voorbeeld uit de Vuelta van vorig jaar aanhaalt. 

"Hij was toen mee in een kopgroep en hij mocht nooit verliezen. Maar hij demarreerde van de kop af. Dan gaan ze je niet laten rijden."

Al is Van Meirhaeghe er ook snel bij om een compiment uit te delen aan de in Winksele wonende hardrijder. "Maar hij gaat wel veel tijdritten winnen. Daar ben ik zeker van."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties