Belgisch klimtalent verbaast met vijfde plek in Brabantse Pijl: "Leuk om zoveel vertrouwen te krijgen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Bjorg Lambrecht opgetogen met vijfde plek in Brabantse Pijl

Belgisch klimtalent verbaast met vijfde plek in Brabantse Pijl: "Leuk om zoveel vertrouwen te krijgen"
Foto: © photonews

Lotto Soudal finishte in de Brabantse Pijl met twee renners in de top vijf. De derde plek van Tim Wellens was als ex-winnaar geen verrassing, die vijfde plek van Bjorg Lambrecht was dat des te meer.

Straf hoor, wat het pas 22-jarige lichtgewicht liet zien tussen Leuven en Overijse. Lambrecht maakte het plannetje van Lotto Soudal waar en trok in de aanval om de koers hard te maken. En uiteindelijk werd hij zelfs nog vijfde. "Dat was zo vooropgesteld met de ploeg. Beurtelings aanvallen in de plaatselijke ronden, daardoor is de koers nooit stilgevallen", aldus Lambrecht in HLN.

Wiel Colbrelli houden

"In de laatste ronde was het dan zo gepland dat Tim zou aanvallen. Ik moest daarachter het wiel van Colbrelli houden, maar ze zijn met hem nooit meer in de buurt gekomen." 

Lambrecht beantwoordde alle aanvallen met verve en kwam knap als vijfde over de meet. Ook Tim Wellens zag het allemaal graag gebeuren. 

"Het is leuk om zoveel vertrouwen te krijgen van de ploeg", zei de zilveren plak van het WK in Innsbruck nog. "Vorig jaar was ik misschien nog niet sterk genoeg voor dit soort wedstrijden, maar nu amuseer ik me echt. Ik rijd hier ook met dubbel zoveel 'moral' rond."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties