Campenaerts geniet nog even van zijn werelduurrecord in Mexico: "Zo erg was het niet"

Campenaerts geniet nog even van zijn werelduurrecord in Mexico: "Zo erg was het niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na al die maanden voorbereiding en dan uiteindelijk die uiterst succesvolle werelduurrecordpoging, mag Victor Campenaerts wel even vieren. Of beter gezegd: genieten. Want een wilde braspartij is het niet geworden voor de Lotto-renner. Wel koestert hij het moment.

Bij Sporza vertelt Campenaerts over de gebeurtenissen na het breken van het werelduurrecord. "Ik heb een paar pintjes gedronken en heerlijk gegeten. Hoofdpijn heb ik niet. Het was heel gezellig, maar zo erg was het niet. Ik heb nu vooral last van mijn rug en mijn nek."

Toch enkele kwaaltjes overgehouden dus aan die zware inspanning, maar daar kan hij wel tegen. Zeker als hij ziet wat zijn prestatie heeft teweeggebracht. "Het leeft enorm in België, denk ik. Toch wat ik zie op sociale media. En mijn supporterscafé Mombasa in Borgerhout was tot de nok gevuld. Ik ben benieuwd naar de rekening." In principe keert onze landgenoot vrijdag terug naar België.

NU TOELEVEN NAAR TOKIO 2020

Het volgende grote doel van Campenaerts is inmiddels ook al vastgelegd. "De olympische tijdrit van Tokio 2020. Maar eerst heb ik nog wat tussendoortjes zoals de Ronde van Romandië binnenkort. Die eindigt met een tijdrit in Genève. Daar wil ik hoog eindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties