Een vlag stak bijna letterlijk en figuurlijk stok in de wielen van ritwinnaar Jakobsen
Redactie
| 2 reacties

Jakobsen wint rit in Turkije ondankt dat vlag vastgeraakt in zijn versnellingsapparaat

Een vlag stak bijna letterlijk en figuurlijk stok in de wielen van ritwinnaar Jakobsen
Foto: © photonews

'Superman' Jakobsen heeft nog eens toegeslagen. In de derde etappe van de Ronde van Italië was niemand opgewassen tegen de snelle benen van Jakobsen, de eerste Nederlander in zeven jaar die een rit wint in Turkije. Een vlag bezorgde hem nog het meeste last in volle sprint.

De overwinning was zeker geen evidentie, want het was niet simpel om voorafgaand aan de sprint goed te positioneren. "Ik zat een beetje ver bij het ingaan van de laatste kilometer, maar ik bleef kalm en vol vertrouwen. Max Richeze startte zijn lead-out op 400 meter van de streep en ik kwam pas laat vanwege de wind", legde Jakobsen uit.

Ik hou van dit soort aankomsten 

Het was ongetwijfeld even schrikken toen een vlag het feestje dreigde te verpesten. "De wind kwam van links, ik geraakte een beetje dicht bij de barrière en een vlag kwam vast te zitten tussen mijn versnellingsapparaat. Gelukkig zonder gevolgen en ik kon het geweldige werk van mijn team afmaken. De laatste meters liepen licht omhoog, wat in mijn voordeel speelde. Ik hou van dit soort aankomsten."

Voor Jakobsen is het alweer een zege om in te kaderen. "Het doet me veel plezier om opnieuw een overwinning te behalen en op het hoogste schavotje van het podium te staan in een WorldTour-koers, voor mannen als Bennett en Cavendish. We kwamen naar hier voor op zijn minst één succes. Dat hebben we nu en we zullen zien wat we nog kunnen doen in de resterdende ritten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties