Geraint Thomas verduidelijkt één en ander: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb"

Geraint Thomas verduidelijkt één en ander: "Ik heb niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb"
Foto: © photonews

Het is voor Geraint Thomas de eerste keer dat hij ernaar toeleeft om zijn titel te verdedigen in een grote ronde. De aanloop is al met horten en stoten verlopen, maar Thomas benadrukt fijntjes dat hij weet wat hij moet doen en zeker niet teveel druk voelt.

Door maagproblemen moest Thomas eerder dit jaar afstappen in Tirreno-Adriatico en leek hij met een achterstand te zijn opgezadeld. In de Ronde van het Baskenland maakte de Welshman dan weer een betere indruk. "Ik ben niet ver verwijderd van de vorm waarin ik vorig jaar verkeerde. Ik weet wat ik moet doen", zegt Thomas in een gesprek met BBC.

Zijn volgende wedstrijd als voorbereidig op de Tour is de Ronde van Romandië. "Ik heb een beetje een gebrek aan wedstrijdkilometers, maar ga er constant op vooruit. Ik probeer te arriveren in de best mogelijke vorm, puur omdat ik vorig jaar gewonnen heb, want anders had ik ook de Giro kunnen rijden."

Ik heb al alles gedaan wat ik wilde doen 

Als Tourwinnaar uit 2018 ligt er geen extra druk op zijn schouders, meent Thomas, integendeel. "Ik heb het gevoel dat er minder druk is, want ik heb al alles gedaan wat ik wilde doen. Dat wil niet zeggen dat ik minder gemotiveerd ben, ik heb gewoon niet het gevoel dat ik iets te bewijzen heb. In elk interview vragen ze me of ik of Froomey ga winnen, maar er zijn vele andere goede renners die het goed doen op dit moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties