Honger nog niet gestild bij Mathieu van der Poel: "Maar wat er zondag nog bijkomt, is een surplus"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Overijse
| 13 reacties
Honger nog niet gestild bij Mathieu van der Poel: "Maar wat er zondag nog bijkomt, is een surplus"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zege in Dwars door Vlaanderen? Check. Winst in de Brabantse Pijl? Check. Imponeren in het voorjaar? Ook check. Zondag wacht er nog één laatste opdracht voor Mathieu van der Poel in het voorjaar: de Amstel Gold Race.

Winst in Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl (en de GP Denain). Ereplaatsen in Gent-Wevelgem en de Ronde. De kennismaking met de klassiekers was aangenaam voor Mathieu van der Poel. Nu nog scoren in de Amstel Gold Race. Toch? 

"Wat er zondag nog bijkomt, is een surplus", blikt Van der Poel vooruit op de Gold Race. "Mijn voorjaar is al meer dan geslaagd. Maar ik wil er graag nog iets moois van maken."

Andere koers dan Brabantse Pijl

De nederigheid zelve. Van der Poel bombardeert zichzelf niet tot topfavoriet op en rond de Cauberg. "Want de vergelijking tussen de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race kan je niet maken. De Amstel is een heel specifieke en hectische wedstrijd met al die kleine baantjes. Die koers schat ik toch nog hoger en anders in dan hier in Overijse. Ik hoop gewoon dat ik mee kan op het juiste moment en dat ik de finale kan rijden."

Nog drie dagen dus en het voorjaar van Van der Poel ziet er officieel op. "Vrijdag gaan we het parcours verkennen. Ik ken de streek daar redelijk goed van in mijn tijd bij de junioren, dus ik verwacht geen problemen", besluit de Nederlandse alleskunner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties