Jakobsen bezorgt Deceuninck-Quick.Step de zege in sprint waar ook Cavendish zich in mengt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Jakobsen gaat Bennett en Cavendish vooraf in derde rit Ronde van Turkije

Jakobsen bezorgt Deceuninck-Quick.Step de zege in sprint waar ook Cavendish zich in mengt
Foto: © photonews

De Ronde van Turkije was toe aan zijn kortste etappe met slechts 122,6 kilometer af te leggen in de derde rit. Gezien het parcours was het ook alweer een prima kans voor de sprinters. Deze keer slaagde de sprinter van Deceuninck-Quick.Step, Fabio Jakobsen, er wel in om Sam Bennett te vloeren.

Lindsay De Vylder heeft zich al erg bedrijvig getoond in de Ronde van Turkije en zat ook in deze etappe weer in de ontsnapping van de dag. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise kreeg vijf renners mee in zijn zog: Beradi, Langeloti, Marengo, Orken en Samli.

Na twintig kilometer had het zestal een voorsprong van zo'n vier minuten bij elkaar gereden. Veel groter werd hun bonus niet. Halverwege de etappe schoot er zelfs al minder dan twee minuten van over. Op tien kilometer van de aankomst waren alle vluchters teruggegrepen en kon de voorbereiding op de onvermijdelijke massasprint beginnen.

EVENEPOEL CRUCIAAL EN OOK CAV SPRINT MEE

Remco Evenepoel toonde zich van zijn beste kant om de sprinttrein van Deceuninck-Quick.Step gelanceerd te krijgen. Het werk werd beloond, want Fabio Jakobsen was aan de meet de snelste en ging tweevoudig ritwinnaar Sam Bennett vooraf. Cavendish roerde zich zowaar ook nog eens en werd derde, voor Caleb Ewan. Beste belg was Christophe Noppe op plaats zes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties