Michel Wuyts onder de indruk van fenomeen Mathieu van der Poel: "Bij anderen zeg je: 'wat een stoef', maar bij hem aanvaard je dat"

Redactie
| 11 reacties
Michel Wuyts onder de indruk van fenomeen Mathieu van der Poel: "Bij anderen zeg je: 'wat een stoef', maar bij hem aanvaard je dat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kan hij ons nog meer verbazen? Mathieu van der Poel maakte voor de zoveelste keer al indruk in de Brabantse Pijl. Zijn prestatie was dan ook een gespreksonderwerp aan de tafel van Ruben Van Gucht in Extra Time Koers.

Commentator Michel Wuyts was opnieuw verbaasd. "Ik ben ongelofelijk onder de indruk van het fenomeen Van der Poel", aldus Wuyts. "Wat me vooral intrigeert, is hoe hij anticipeert op de aanvallen van iedereen. Hij weet wanneer Wellens zal aanvallen. Hij heeft ogen op zijn rug en achterwerk en zit onmiddellijk op dat wiel. En door zijn snelheid van reageren spaart hij energie uit."

"Zoals Van der Poel rijdt, reden ze in de jaren '70 ook: onbevangen en van ver. Naar niemand omkijken en dwars door tactische overwegingen. Dat is het mooiste wat koers kan brengen", is Wuyts duidelijk. 

Spontaniteit behouden

Opvallend: in het interview na de sprint van woensdag zei Van der Poel doodleuk dat hij niemand vreesde in de sprint. Ook niet de snelle Alaphilippe en Matthews. "Hij moet vooral die spontaniteit behouden", zegt Wuyts. "Van hem aanvaard je dat. Dat is charisma. Bij iemand anders zeg je: wat een stoef is dat. Bij Mathieu niet. Je weet dat hij het kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties