Ook Julian Alaphilippe maakt kennis met Mathieu van der Poel: "Vanochtend al blij dat ik kon koersen en nu met het podium"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Overijse
| 1 reacties

Julian Alaphilippe al bij al tevreden met tweede plek in Brabantse Pijl

Ook Julian Alaphilippe maakt kennis met Mathieu van der Poel: "Vanochtend al blij dat ik kon koersen en nu met het podium"
Foto: © photonews

Een week na zijn zware valpartij in de Ronde van het Baskenland kwam Julian Alaphilippe dan maar aan de start van de Brabantse Pijl. De overwinning zat er niet in, want die ging naar ene Mathieu van der Poel.

In de slotronde bleef er een elitegroepje over met daarbij ook Alaphilippe. "Mijn ploeg leverde fantastisch werk", reageerde Alaphilippe na de wedstrijd. "In de laatste ronde trok ik ten aanval. We kwamen met een groepje voorop en ik reed voluit om tot aan de finish voorop te blijven."

In de sprint had 'Loulou' geen antwoord op de snedige versnelling van Mathieu van der Poel. "Hij was een tikkeltje frisser en sterker. Ik ben blij voor Mathieu. Vanmorgen was ik al blij dat ik opnieuw kon koersen en nu ben ik content om op het podium te staan", aldus de Fransman. 

"Natuurlijk had ik liever gewonnen, dat zit in mijn natuur. Maar dit was een goede test die me vertrouwen geeft voor de Ardennenklassiekers."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties