Respect is groot bij Mathieu van der Poel: "Alaphilippe is nu al een legende"

Redactie vanuit Overijse
| 11 reacties
Respect is groot bij Mathieu van der Poel: "Alaphilippe is nu al een legende"
Foto: © photonews

Het was voor Mathieu van der Poel de eerste keer dat hij dit seizoen tegen Julian Alaphilippe - misschien wel dé man van het voorjaar - koerste. De Nederlander bracht de tussenstand meteen in zijn voordeel. Maar het respect tussen beide heren is groot.

Van der Poel en Alaphilippe liepen elkaar al tegen het lijf voor het startpodium in Leuven. "Félicitations, hein", zei Loulou. "Merci, toi aussi", antwoordde Van der Poel. Het respect tussen beide renners is groot, dat bleek ook na de overwinning van Van der Poel in de Brabantse Pijl. 

"Ik durfde met Julian wel naar de sprint te gaan, maar het was vooral zijn aanval bergop die heel veel pijn deed", vertelde Van der Poel. "Ik schat dat persoonlijk hoger in dan die sprint winnen. Ik zat echt volledig op de limiet. Maar als je hem twee keer kan terughalen, dan geloof je er wel in."

Legende

Het was de eerste keer dat Van der Poel en Alaphilippe elkaar tegen het lijf liepen in 2019. En meteen bingo dus voor Van der Poel. "Voor mij is hij nu al een legende", bekende de Nederlander. "Als je ziet wat hij dit seizoen al heeft gedaan... Elke wedstrijd waar hij aan deelneemt, wint hij. Dat is toch enorm straf. Het is niet zomaar de eerste beste renner."

"Ik kom goed met Julian overeen. Ik ken hem al een beetje omdat hij ook nog tegen mijn broer heeft gecrost. We zijn geen vreemden voor elkaar, maar het is wel leuk om hem te kloppen. Alaphilippe is voor mij de beste renner van het moment. Dat betekent dat ik misschien wel de beste van de dag was", lachte hij na de vraag of hij dan niet de beste was.

"Julian was wel in orde, maar kwam ook terug na die val. Ik weet niet of hij echt helemaal top was, maar hij moet wel oké zijn geweest als hij op het einde mee was. Ik schat deze overwinning dus wel hoog in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties