Valverde wil zeldzame lege vlek op palmares opvullen

Valverde wil zeldzame lege vlek op palmares opvullen
Foto: © photonews

Alejandro Valverde heeft al zo goed als alles gewonnen, maar hier en daar mankeert er toch nog een grote koers op zijn palmares. Zoals de Amstel Gold Race bijvoorbeeld. De Spanjaard was er al dikwijls dicht bij een zege, maar won nog niet. Ook dit jaar is hij de kopman voor Movistar.

Na zijn deelnames aan Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen moet Alejandro Valverde dus ook in de Amstel weer de dienst uitmaken voor Movistar. De ploeg heeft aangekondigd met welke selectie er naar Nederland zal worden afgezakt. Daaruit blijkt dat Valverde de enige kopman is.

GEEN ROELANDTS IN SELECTIE

De wereldkampioen krijgt Amador, Barbero, Betancur, Castrillo, Erviti en Verona mee in steun. Geen Amstel Gold Race voor Jürgen Roelandts dus. Onze landgenoot krijgt na de kasseiklassiekers even rust. Het zal aan de anderen zijn om Valverde zo goed mogelijk te beschermen.

Dat zou hem dan eindelijk op het hoogste schavotje van het podium moeten brengen. In 2013 en 2015 was hij al eens tweede. Meer dan tien jaar geleden eindigde Valverde in 2008 ook al eens derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties