Van Avermaet vastberaden om laatste kans te grijpen: "Voor ommekeer zorgen"
Redactie
| 9 reacties

Greg Van Avermaet krijgt in Amstel Gold Race laatste kans om te winnen dit voorjaar

Van Avermaet vastberaden om laatste kans te grijpen: "Voor ommekeer zorgen"
Foto: © photonews

Voor Greg Van Avermaet moet het ontgoochelend zijn om vast te stellen dat hij na Parijs-Roubaix nog altijd zonder grote zege zit. Vaak was het geen kwestie van niet goed rijden, maar wel van de juiste ontsnapping te missen. Wie weet kan Van Avermaet nog verrassen in de Amstel.

"Amstel Gold Race is mijn laatste kans op een goed resultaat deze lente", beseft Van Avermaet. "Ik was echt ontgoocheld na Parijs-Roubaix, wetende dat ik de benen had voor een beter resultaat. Ik ben gemotiveerd om te starten in de Amstel Gold Race en voor de ommekeer te zorgen."

Zijn conditie uit de voorbije maanden geeft hem hoop. "Ik had goede benen doorheen de klassiekers en ook al mis ik die grote uitslag, denk ik dat doorgaans getoond heb dat de vorm goed is. Het zou leuk zijn om het eerste gedeelte van het seizoen af te sluiten met een goede uitslag op zondag."

VOLDOENDE OPTIES

In hoeverre biedt het parcours mogelijkheden? "Amstel Gold Race is een ander soort koers dan de kasseiklassiekers. Van al de Ardennenklassiekers is dit wel degene die me het best ligt. Ik denk dat we over een goede ploeg beschikken met jongens als Patrick Bevin, Alessandro De Marchi en Serge Pauwels die goed kunnen klimmen en in de aanval kunnen gaan, wat ons opties geeft."

Het is misschien ook een type wedstrijd waarin er wat minder naar Van Avermaet gelonkt zal worden. "In tegenstelling tot in de kasseiklassiekers, rust er geen druk op ons om de koers te controleren. We zullen zien hoe de koers evolueert en hopelijk kunnen we agressief koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties