Van der Poel wordt al ferm aan de mouw getrokken: "Ik heb alle ploegen laten weten dat ze moeten wachten"
Redactie
| 23 reacties

Grote ploegen tonen belangstelling voor Mathieu van der Poel

Van der Poel wordt al ferm aan de mouw getrokken: "Ik heb alle ploegen laten weten dat ze moeten wachten"
Foto: © photonews

Het verhaal van Mathieu van der Poel is één groot succesverhaal op zich en het feit dat hij bij Corendon-Circus zijn eigen ding mag doen, speelt zeker ook een rol. Door zijn prestaties zal hij ook wel in de belangstelling komen van andere ploegen. Dat is zelfs nu al het geval.

Dat bevestigde Van der Poel zelf op een persconferentie. "Er zijn inderdaad al een paar ploegen die contact hebben opgenomen. Een paar grote ploegen zelfs, maar ik ga geen namen noemen." Al zal Deceuninck-Quick.Step zal er wel bijgeweest zijn... "Patrick Lefevere kent onze pa ook wat. Het is dus logisch dat er contact geweest is. Maar ik heb alle ploegen laten weten dat ze voorlopig moeten wachten."

Er zijn ook redenen om bij Corendon-Circus te blijven: zijn wens om te blijven veldrijden en zijn contract. "Ik vind dat sowieso wel een goeie voorbereiding, want je word er explosief van. Als je dat kunt combineren met duurtrainingen achteraf, is dat een goede mix. Ik lig overigens nog tot 2023 onder contract."

FAVORIET, GEEN TOPFAVORIET

Van der Poel ligt er wel op gebrand om in de Amstel Gold Race weer maar eens te imponeren. "Om telkens zo dicht te eindigen, is ook boven mijn verwachtingen. Favoriet voor zondag, daar kan ik mij wel in vinden. Maar topfavoriet, neen, dat niet. Er zijn nog renners die meer bewezen hebben in dat soort koersen dan ik."

Houdt Van der Poel dan specifieke renners in de gaten? "Alaphilippe heeft indruk gemaakt op mij. Het is leuk dat je tegen zo iemand kunt koersen. Van Avermaet kan op zo'n parcours goed uit de voeten. Gilbert heeft dan weer indruk gemaakt in Parijs-Roubaix. Tel daar de klimmers van Astana en Movistar bij en je weet dat er heel veel kanshebbers zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties