Zege van Gilbert in Parijs-Roubaix stemt ook Tourbaas tevreden: "Overwinning van renner waar iedereen van houdt"

Zege van Gilbert in Parijs-Roubaix stemt ook Tourbaas tevreden: "Overwinning van renner waar iedereen van houdt"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was genieten voor Philippe Gilbert toen hij voorbije zondagavond in Roubaix met zijn kassei mocht pronken. Genieten was het ook geweest voor alle wielerliefhebbers én voor Tourbaas Christian Prudhomme. Die was in de wolken met de zege van Gilbert.

Prudhomme komt er nog eens op terug in een gesprek met EVS. "Ik vond zijn entrée in de Vélodrome geweldig. De sfeer is altijd geweldig wanneer de renners binnenrijden, maar deze keer was het nog net dat tikkeltje luider. Dit is een mijlpaal voor een renner die altijd voor de aanval kiest. Hij durft en valt van ver aan", looft Prudhomme de aanpak van Gilbert.

GILBERT ALS SYMBOOL

"Het was de overwinning van een renner waar iedereen van houdt", gaat Prudhomme verder. "Ik moest meteen terugdenken aan de foto's van zijn val in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar. Met een gebroken knieschijf reed hij de rit over de Portet d'Aspet nog uit. Als man met veel doorzettingsvermogen, is hij het symbool van alles waar een wielrenner voor staat."

Straf dat Gilbert na al die jaren nog steeds meedoet voor de prijzen in de grote koersen. "Hij heeft er al een hele lange carrière op zitten. Ik herinner me dat hij in de ploeg van Marc Madiot zat in 2000 als stagiair. Toen was ik zelf nog journalist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties