Geen volledig Ardennenluik voor Philippe Gilbert: "Ik wil nog extra trainen in Monaco"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lanaken
| 4 reacties
Geen volledig Ardennenluik voor Philippe Gilbert: "Ik wil nog extra trainen in Monaco"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het boerenjaar van Philippe Gilbert was ongetwijfeld 2011. De 36-jarige Waal won alles wat er te winnen viel in de Ardennen. Ook de Waalse Pijl, maar daar zal Gilbert dit jaar niet aan de start komen.

Net als twee jaar geleden past 'Phil' voor de Waalse Pijl, die volgende woensdag op het programma staat. "Ik wil nog extra trainen", zegt Gilbert. "Ik ga naar huis (in Monaco, red.) om daar nog wat kilometers in de benen te krijgen. Het doet altijd deugd om in de bergen te trainen. Ik heb dat echt nodig."

Door zijn voorbereiding op Parijs-Roubaix zijn het aantal trainingkilometers bergop natuurlijk serieus teruggeschroefd. "Ik heb de laatste tijd minder bergop kunnen trainen. Na de Ronde ben ik wel naar Monaco geweest en heb ik in de week voor Roubaix veel bergop getraind. Dat moet ook als je wilt presteren in de Ardennenklassiekers."

Ondanks dat Gilbert met winst in Roubaix zijn grote vis reeds op zak heeft, komen 'zijn' koersen er nu pas echt aan. "Maar vroeger reed ik ook altijd Milaan-Sanremo en de Ronde", weerlegt hij. "Alleen Roubaix niet om me specifiek voor te bereiden op de hellingen in de Ardennen. Een bewuste keuze én de beste manier om de Ardennen voor te bereiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties