Geen volledig Ardennenluik voor Philippe Gilbert: "Ik wil nog extra trainen in Monaco"
Redactie vanuit Lanaken
| 4 reacties

Ex-winnaar Philippe Gilbert past voor de Waalse Pijl

Geen volledig Ardennenluik voor Philippe Gilbert: "Ik wil nog extra trainen in Monaco"
Foto: © photonews

Het boerenjaar van Philippe Gilbert was ongetwijfeld 2011. De 36-jarige Waal won alles wat er te winnen viel in de Ardennen. Ook de Waalse Pijl, maar daar zal Gilbert dit jaar niet aan de start komen.

Net als twee jaar geleden past 'Phil' voor de Waalse Pijl, die volgende woensdag op het programma staat. "Ik wil nog extra trainen", zegt Gilbert. "Ik ga naar huis (in Monaco, red.) om daar nog wat kilometers in de benen te krijgen. Het doet altijd deugd om in de bergen te trainen. Ik heb dat echt nodig."

Door zijn voorbereiding op Parijs-Roubaix zijn het aantal trainingkilometers bergop natuurlijk serieus teruggeschroefd. "Ik heb de laatste tijd minder bergop kunnen trainen. Na de Ronde ben ik wel naar Monaco geweest en heb ik in de week voor Roubaix veel bergop getraind. Dat moet ook als je wilt presteren in de Ardennenklassiekers."

Ondanks dat Gilbert met winst in Roubaix zijn grote vis reeds op zak heeft, komen 'zijn' koersen er nu pas echt aan. "Maar vroeger reed ik ook altijd Milaan-Sanremo en de Ronde", weerlegt hij. "Alleen Roubaix niet om me specifiek voor te bereiden op de hellingen in de Ardennen. Een bewuste keuze én de beste manier om de Ardennen voor te bereiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties