Overlijden Sercu komt hard aan bij Wuyts en familie Merckx: "Een van de minzaamste mensen die ik ooit heb ontmoet"

Overlijden Sercu komt hard aan bij Wuyts en familie Merckx: "Een van de minzaamste mensen die ik ooit heb ontmoet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een man met een grote sportieve nalatenschap heeft ons verlaten in de persoon van Patrick Sercu. Vooral voor diegenen die met hem zijn opgegroeid is het uiteraard een zware klap. In de eerste plaats voor Eddy Merckx, die samen met Sercu vele hoogtepunten beleefden.

Het is Axel Merckx die op sociale media reageert op het overlijden van Sercu. "Vandaag heeft mijn vader zijn beste vriend en favoriete partner op de piste verloren. Bedankt voor jouw vele tips en steun toen ik jong was op de piste, maar ook op de weg. Je zult voor altijd een gentleman en een legende zijn."

Ook Michel Wuyts beseft wat een zwarte dag het voor Eddy Merckx moet zijn. "Het waren zielsgenoten, jongens die bezeten waren voor hun vak en voor elke overwinning wilden knallen. In hun periode was de piste ook kostgewin. En daar kwam dat jeugdige duo, dat onmiddellijk populair was door het vele winnen in stijl.  Ook Eddy zal dagen van droefenis beleven."

GROOT SEIGNEUR

Dat doet Wuyts zelf ook. Hij kon de persoonlijkheid Sercu zeer appreciëren. "Ik zou hem een groot seigneur willen noemen, die in alle fases van zijn leven geslaagd is met grootste onderscheiding. Hij was altijd bereid om een woordje uitleg te geven. Daarin was hij een van de minzaamste mensen die ik ooit heb ontmoet in de wielerwereld. Je groeit met idolen op. Het zijn helden die onsterfelijk zijn. En toch gebeurt het dan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties