Wielwereld rouwt om overlijden van legende Patrick Sercu
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 109 reacties

Patrick Sercu overlijdt op 74-jarige leeftijd

Wielwereld rouwt om overlijden van legende Patrick Sercu

Een Belgische wielerlegende is van ons heengegaan. Patrick Sercu is overleden op 74-jarige leeftijd. Sercu was de beste baanwielrenner van zijn generatie, zette dat dan ook om in liefst 88 overwinningen in Zesdaagses, werd ook olympisch kampioen en won de groene trui.

Patrick Sercu werd geboren in 1944 en deed er niet lang over om door te stoten naar de top op de baan. Op zijn negentiende werd hij wereldkampioen in de sprint bij de amateurs. Op zijn twintigste veroverde Sercu olympisch goud op de kilometer op de Olympische Spelen in Tokio.

Nadien volgde de overstap naar de profs en reed Sercu bij Solo-Superia samen met Eddy Merckx. Op het WK sprint werd Sercu nog tweemaal wereldkampioen en samen met Merckx won hij bij zijn eerste deelname aan de Zesdaagse van Gent. Sercu zou er in Gent nog tien zeges bijdoen.

GROENE TRUI IN EERSTE TOUR

De totale ranglijst voert Sercu nog altijd aan met 88 overwinningen in een Zesdaagse. Ook op de weg was hij succesvol. Hij won één etappe in de Ronde van Italië en zes in de Ronde van Frankrijk. In zijn eerste Tour ging hij ook met de groene trui aan de haal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic

Nieuwste reacties