Philippe Gilbert niet verrast door de heren veldrijders: "Ik ben geen teammanager, maar Mathieu zou een mooie investering zijn"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lanaken
| 31 reacties

Philippe Gilbert niet verrast door de prestaties van Mathieu van der Poel en co

Philippe Gilbert niet verrast door de heren veldrijders: "Ik ben geen teammanager, maar Mathieu zou een mooie investering zijn"
Foto: © photonews

In de zoektocht naar een vijfde triomf in de Amstel Gold Race komt Philippe Gilbert ongetwijfeld ene Mathieu van der Poel tegen. Verbaasd is 'Phil' alvast niet door de prestaties van de heren veldrijders.

"Hij zal er zeker staan", antwoordt Gilbert wanneer hem gevraagd wordt of Van der Poel één van de favorieten is in Nederlands Limburg. De veldrijders hebben op korte tijd de weg ingepalmd. Stybar, Van Aert, Van der Poel,... noem maar op. Zelfs Alaphilippe en Trentin hebben een verleden in het veld. 

Anders dan Nys-tijdperk

"Veldrijden is zo'n intensieve en zware sport", beseft de 36-jarige Gilbert. "Bovendien gaan de veldrijders in de winter tussen het crossen door ook naar Mallorca of Spanje om daar op afstand te trainen. Het gaat er helemaal anders aan toe dan in de periode van Sven Nys. Hij koerste meer, korter en intensiever. Maar nu trainen de crossers meer op die lange afstanden."

Van der Poel zelf ligt nog tot 2023 onder contract, maar gaf toe al met andere ploegen te hebben gesproken. Is de Nederlander welkom bij de blauwe brigade van Deceuninck-Quick.Step? "Ik ben geen manager, dus ik ken het budget en de ideeën van Patrick (Lefevere, red.) niet. Zelf ben ik ook einde contract", lacht Gilbert, "maar Mathieu binnenhalen zou een mooie investering zijn."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties