Philippe Gilbert over maatje Alaphilippe: "Sinds zijn eerste jaar bij de profs was ik meteen fan" & "Hij doet het zoals ik het vroeger deed"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Philippe Gilbert al fan van Julian Alaphilippe sinds hij pas bij de profs was

Philippe Gilbert over maatje Alaphilippe: "Sinds zijn eerste jaar bij de profs was ik meteen fan" & "Hij doet het zoals ik het vroeger deed"
Foto: © photonews

In de kasseiklassiekers doet 'The Wolfpack' het met vier of zelfs vijf kopmannen, in de Amstel Gold Race zijn het er 'slechts' twee. Maar niet de minste. Met Julian Alaphilippe en Philippe Gilbert heeft Patrick Lefevere twee kanshebbers in huis.

"We starten altijd met een sterke ploeg. Dat is een voordeel en dat geeft vertrouwen", zegt Philippe Gilibert. Maar toch zal het anders koersen zijn met slechts twee kopmannen. Toch? "Dat zullen we wel zien. Ik vind het makkelijker om met meer kwaliteit en kopmannen te koersen. Maar Julian is aan zijn beste jaar ooit bezig. Hij is de nummer één van de wereld en die positie heeft hij zeker niet gestolen."

Het toont aan hoeveel krediet 'Loulou' de laatste jaren binnen de ploeg heeft opgebouwd. Het onderlinge respect is groot, beide renners komen dan ook goed overeen. "We zijn goede vrienden", aldus Gilbert. "Sinds zijn eerste jaar bij de profs was ik meteen fan van hem. Hij was meteen top en reed naar het podium in Luik. Ik hou van zijn manier van koersen. En van zijn persoonlijkheid."

Zelfde type

De Fransman is de misschien wel nog snellere en explosievere versie van de Philippe Gilbert van enkele jaren geleden. "HIj is inderdaad hetzelfde type als ik", beaamt Gilbert. "Hij kan goed klimmen, is explosief en ook erg snel. Hij doet het een beetje zoals ik het vroeger deed. Eerst een selectie maken, daarna defensief koersen. Dat was vroeger ook mijn tactiek."

En over de tactiek van zondag, daar wil Gilbert niet te veel over prijsgeven. Want wie is nu de échte kopman zondag? "Dat zien we zondag wel", aldus 'Phil'. "Ik ga de tactiek hier niet op een papiertje schrijven en nu al bekendmaken", lachte hij. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties